24 februari 2021

Apeldoorn - Cultuur bij je buur, het jaarlijkse huiskamerfestival in Apeldoorn, is dit jaar toe aan de achtste editie. Dit
jaar vindt het festival op zaterdagmiddag 17 april online plaats. Omdat het nog niet op de oude, fysieke manier kan, komt de organisatie met digitale huiskamers via Zoomsessies. "Dat komt het dichtst in de buurt van de traditionele huiskamer-concerten", aldus Mari van Helvoort van Cultuur bij je buur. "Artiesten die een binding hebben met Apeldoorn, zoals het al aangemelde popduo Kim en André (zie foto), kunnen zich uiterlijk maandag 22 maart opgeven via www.cultuurbijjebuur.nl/ik-ben-artiest. Ze worden daarna mogelijk uitgenodigd door een inwoner die fungeert als gastheer/-vrouw voor een Zoomsessie van een half uur op 17 april"

23 juli 2020


Interview met Kim van de band Ain’t it fun

Ik heb op vrijdagavond, voor het eerst sinds we weer open zijn, een interview mogen doen. Dit keer wil ik jullie graag voorstellen aan de band Ain’t it Fun.

 Frontvrouw Kim beantwoordde mijn vragen…

Wie zijn jullie?
Wij zijn Ain’t it fun en we zijn nu ongeveer anderhalf jaar samen. “5 mannen en ik” zei ze lachend. “Ray (leadgitarist) en ik zijn begonnen met het In The Band project, daar hebben wij elkaar ontmoet en daar zijn Marcus (bassist) en André (gitarist) toen bijgekomen. Na een paar seizoenen samen, besloten we dat we het ook wel zonder begeleiding van Gigant konden. En zo zijn we langzaam verder gegaan. We hadden een hele jonge drummer maar die ging wat anders leuks doen: studeren. Ahum, ja zo jong was hij” grapte ze. “Toen hebben we er een hele leuke drummer voor teruggevonden, de drummer van de band Bad Shoes.”

 Ze vertelde hier heel trots over dat hij allerlei leuke dingen had gedaan als muzikant en dat hij een stapje terug wilde doen. “Het is heel cool dat hij bij ons muziek wil komen maken. En inmiddels hebben we daarmee elkaar wel gevonden.”

Ik vraag de naam van deze coole drummer, “Dat is onze Jeroen” antwoord ze. “Dus we hebben André, Jeroen, Marcus, Ray, Xander(toetsenist) en ikzelf. “Heb ik dan iedereen…?” ze telt het even voor de zekerheid na op haar vingers. “Ja, dat is heel Ain’t it fun! Onze toetsenist Xander is er nog niet zo lang bij, die heeft voordat de coronacrisis alles stop zette één keer meegedaan en nu hoort hij er al helemaal bij. We hebben vandaag bijvoorbeeld een nieuwe bandfoto gemaakt. Ik denk ook dat hij goed bij ons past en dat we samen nieuwe en goede stappen gaan maken.”

Wat voor nummers kunnen mensen bij jullie verwachten?
“Vooral de gangbare covers zoals Summer of ’69, Hard to handle en Sex on fire, een beetje de standaard rocknummers. We zijn een beetje aan het zoeken wat bij ons past en waar onze mogelijkheden liggen”

 En Kim, speel jij zelf een instrument?
“Ik zing en ik speel heel af en toe een klein beetje gitaar mee.” zegt ze. “En zing je dan het liefst hoog of laag?” Daar hoeft ze niet lang over na te denken, ze zegt bescheiden “De lage hebben mijn persoonlijk voorkeur.”

Hoe komen jullie bij Guitart terecht?
“We zijn dus bij het In the Band Project van Gigant begonnen, daar had je geloof ik 10 lessen. Daarna wilden wij graag zelf oefenen en iemand van Gigant stelde voor bij Guitart te oefenen. Zo hebben we kennis gemaakt met Guitart, dat beviel eigenlijk gelijk zo goed dat we zeiden “nou, we gaan ook niet meer ergens anders oefenen.” Ze vulde ze aan “Als we het zelf kunnen, dan gaan we naar Guitart. Het kwam heel goed uit en is nu denk ik zo’n anderhalf jaar, misschien zelfs al wel 2 jaar inmiddels, dat we bij Guitart oefenen.”

We zijn natuurlijk blij als bands graag bij ons komen. Wat vinden jullie leuk?
“De sfeer sowieso, het is een huiselijk gevoel. Voelt als thuis, dat vind ik in ieder geval zo fijn. Ondanks dat er backline is, nemen de jongens toch af en toe hun eigen spullen mee. Ze grapt “Het zijn ook allemaal ICT- mannen, oftewel hoe meer knopjes hoe leuker. Over het meenemen van spullen gesproken, de drummer neemt ook graag zijn eigen hele verzameling mee” lacht ze, terwijl ze in de lucht ongeveer het hele drumstel vormt. “Je mag het zelf meenemen maar het is niet noodzakelijk want er staat goed spul in de oefenruimtes.” “Verder heb je lekkere stoelen en is het gewoon gezellig.”

Kun je iets vertellen over wat jullie tot nu toe hebben gedaan en wat er op de planning staat?
“We hebben vorig jaar mee gedaan aan ColmPop in Deventer, met een bandbattle. Dit vonden we heel erg spannend maar heel erg gaaf.” Daarna vertelt ze wat er nog op de planning staat, als alles doorgaat i.v.m. coronavirus natuurlijk. “Als het goed is hebben we in September nog een gig staan op het Nazomerfestival in het Zuidbroekpark, hier in Apeldoorn. Verder hebben we nog niet heel veel staan, dus we zijn nu een beetje aan het jammen, onszelf ontdekken en nieuwe dingen uitproberen. We willen een mooie goede setlist maken met nummers die in ons bereik liggen en daarna samen gaan optreden. Een festival zoals nu op de planning staat is heel gaaf of iets als Lepeltje Lepeltje. Dat lijkt ons wel wat!”

Waar moeten we aan denken qua nieuwe dingen qua muziekgenre? Gaan jullie wat anders doen dan rock, meer richting jazz of blues of alleen pop?
“Nee hoor, alle mogelijkheden blijven nog open! Xander heeft veel ervaring en wil ons hierin gaan begeleiden. De nummers die ze nu proberen en spelen, door hiermee te experimenteren, waren misschien niet hun eerste en/of eigen keuze zou zijn, maar door samen te kijken zal het resultaat beter kunnen zijn. We zijn nu meer aan het kijken naar wat we kunnen en meer wat de sterke punten van de leden zijn.”

Ik vraag me af, zijn jullie buiten de band ook goed bevriend met elkaar?
Kim antwoord “Nou, daarin zijn een beetje clusters. Ray en Marcus zijn buren en André en ik treden naast Ain’t It Fun nog op als duo Kim & André, dus wij treden ook wel regelmatig met elkaar op en zien elkaar wekelijks tijdens het repeteren. Na de repetitie met Ain’t It Fun, gaan we ook wel eens richting de stad voor een jamsessie.”

Als de optredens straks weer mogen, zijn jullie nóg beter en hopelijk mogen jullie dan ook veel meer optredens op de planning gaan zetten!
“Haha, ja dat is zo, we oefenen nu ook weer voor het eerst sinds Maart met alle bandleden samen. Wij zijn heel blij datde eofenruimtes van Guitart weer open zijn en het met de voorzorgsmaatregels weer mag!”

En om af te sluiten met iets leuks willen we graag weten wat het grappigste of meest memorabele moment voor de band is geweest van de afgelopen periode.
Kim lacht. “We hebben een optreden gedaan in het Blues Cafe in Apeldoorn, we waren best wel gespannen want dat was één van de eerste keren dat we gingen spelen. Net voordat we mochten beginnen kwam er een hele grote groep met oudere dames binnen, die hadden een feestje. Een vrijgezellenfeestje zou ik het niet willen noemen, maar zo klonk het wel en zo zagen ze er ook uit. Dan heb je er een beetje een beeld bij. Maar die gingen onverwacht helemaal uit hun dak! Ze stonden mee te gillen en te dansen. We schrokken er zelf een beetje van, haha! We hebben ze achteraf gesproken, en ze gezegd dat als we weer een optreden zouden hebben ze weer welkom zijn!”

Kim, bedankt voor het interview, we wensen jullie heel veel succes!

 

– Interview door Emmy, copywriting edit door Gea 

www.guitart-music.nl

18 april 2020

Het muziekduo Kim en André trapte het evenement vanmiddag af, nadat presentatrice Marsha Regensburg vanuit haar eigen huis de twee had aangekondigd. Ze begonnen met het nummer ‘Ain’t no Sunshine’ en wisten daarmee op het piekmoment zo’n vijftig kijkers tegelijkertijd te bereiken. Meer dan tijdens een ‘normale’ editie van het evenement, want dan zitten er tijdens een optreden in bijvoorbeeld een tuin of huiskamer meestal maximaal veertig toeschouwers bij één optreden.

,,Het is wel even lekker hoor, om weer lekker samen muziek te maken’', merkte Kim op. ,,We hebben zelf ook wekenlang niet kunnen repeteren vanwege alle maatregelen. En we zijn hierbij ook netjes op anderhalve meter afstand gaan zitten van elkaar.’'

Lekker meezingen

Het publiek dat meekeek via de livestream op de Facebookpagina van Cultuur bij je Buur was enthousiast. ,,Het klinkt gezellig’', reageerde Marijke Bonder. Carien Admiraal deelde een compliment uit aan het duo, nadat ze een cover speelden: ,,Mooie versie van dit nummer van U2!’' Maggie Doedens zat waarschijnlijk niet stil achter haar scherm. Ze liet weten: ,,Lekker aan het meezingen hier.’'

Violiste Merel Beumer was even ‘zoek’. Nadat zij had moeten beginnen met optreden, verscheen toch presentatrice Marsha weer. Na een kleine zoektocht bleek Merel op haar eigen Facebook ‘live’ te zijn gegaan. Uiteindelijk speelde ze toch nog even een nummer via het juiste account.

Als vanouds

Morgen treden er, tussen 13.00 en 17.00 uur, acht artiesten op. Meerdere singer-songwriters, maar ook een accordeonist en iemand op een didgeridoo. Mari van Helvoort concludeert namens de organisatie dat het volgens hen een geslaagd idee was om het op deze manier te doen. ,,Het was als vanouds helemaal ‘Cultuur bij je Buur’', vindt hij.

Het is ons als organisa­tie, die absoluut niet uitblinkt in kennis van technische hoogstand­jes, absoluut niet tegengeval­len

Mari van Helvoort, Cultuur bij je Buur

,,Met inkijkjes in andermans keukens en woonkamers; nu eens niet van de gastlocaties, maar van de artiesten zelf. Met allerlei cultuurvormen, van vioolspel en poëzie tot popmuziek en verhalen, en vooral met een zekere intimiteit. Vooral de directe commentaren van de medekijkers die meteen zichtbaar waren op Facebook, benaderen het gevoel van saamhorigheid.’’

Dat niet alles technisch helemaal lekker verliep, had ook wel zijn charme, lacht hij. ,,Het is ons als organisatie, die absoluut niet uitblinkt in kennis van technische hoogstandjes, absoluut niet tegengevallen hoe het streamen van de vele bijdrages is verlopen. Het ging niet allemaal van een leien dakje, maar ook dat is Cultuur bij je Buur.’’


18 april 2020

Radio-interview met RTV Apeldoorn na het optreden van Cultuur Bij Je Buur Live 


9 oktober 2019

Grande opening Winkelcentrum Anklaar Apeldoorn

Op woensdag 9 oktober hebben Kim & Andre van 11:00 - 12:00 een optreden mogen geven op het grote podium tijdens de Grande opening van het nieuwe winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn.

Als voorprogramma van de hoofdact met de bekende zangeres Maan speelden Kim & Andre voor een prachtig modern LED-decor en ondersteund door een professioneel geluidsteam.
Om 15:00 hebben ze tenslotte nog gespeeld bij een besloten bijeenkomst voor de bewoners van het winkelcentrum en tijdens de officiële opening door de wethouder en projectleider van het winkelcentrum.

De reportage gemaakt door Vaassen Actief is te zien op YouTube waarbij een kort fragment van het optreden door Kim & Andre te zien is vanaf 02:50


22 juni 2019
Kim & Andre treden op bij Culturele Pleinmarkt 2019 Apeldoorn

Zaterdag 22 juni mochten Kim & Andre, op verzoek van Poppodium Gigant, optreden tijdens de Culturele Pleinmarkt op het grasveld voor Theater Orpheus in Apeldoorn. Inmiddels is de Culturele Pleinmarkt een begrip geworden in Apeldoorn. Op de tonelen, in de foyers en buiten op het voorplein kun je op verschillende manieren kennis maken met het uitgebreide aanbod op gebied van kunst en cultuur in Apeldoorn. Niet voor niets komen er jaarlijks zo’n 15.000 mensen af op deze culturele manifestatie


RTV Apeldoorn heeft een korte reportage gemaakt op YouTube waar het optreden van Kim & Andre te zien is vanaf 16:30


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.